Slåtter – nästa äng på tur är Ledtorpet 12 september klockan 13.15

Ett stort tack till elever och lärare på Naturvetenskapsprogrammet på Ängelholms gymnasieskola som deltog vid slåttern på Slottet.
I kursen Experimentell biologi har elever och lärare tillsammans med oss slagit ängen Slottet. Slåtter är avgörande för naturvård eftersom den bevarar biologisk mångfald på ängar, en av Sveriges artrikaste miljöer. Genom att regelbundet slå ängarna hindras igenväxning av buskar och träd, vilket gynnar en mångfald av växter och insekter, inklusive viktiga pollinatörer. Utan slåtter riskerar dessa artrika miljöer att försvinna, vilket skulle leda till förlust av många arter. Dessutom bibehåller slåtter traditionella landskap och kulturarv, vilket är viktigt både ekologiskt och kulturellt.
Tack också till Johan Krok som instruerade i den ädla konsten att slå med lie och Gunilla Abrahamsson som visade hur man bygger hässjor.

Ledtorpet nästa äng på tur

I arbetet med slåttern på Ledtorpet får vi hjälp av studerande vid Akademi Båstads Yrkeshögskolas trädgårdsutbildning. Välkommen du också den 12 september klockan 13.15.