Ängarna är slagna!!

Nu är årets ängsskötsel till ända.

Slåtterteamet på Slottet

Slåtterteamet på Slottet

Haralds ängar gick tungt i år. Höet torkade aldrig så det var ett styvt jobb att samla ihop och lasta så höet kune forslas bort. Ett fantastisk insats från alla deltagare. Detta är först slåttern sedan ängarna blev naturreservat. Tyvärr så har det inte varit något bete i lunden som angränsar till de ängar som slåttras. Det behövs då det annars snabbt kommer att växa igen.  Bilder från slåttern

Ledtorpet slåttras numer om av elever och, skolpersonal med guidning av Lennart Johnsson som en introduktionsdag när skolan börjar för höstterminen. Ängen används under läsåret som utbildningsställe för eleverna då man återkommer under årets olika årstider.

Slottet, ängen med de tusenåriga slåtter anorna! Slåttern gick ganska bra med det var tungt här också då det regnat under natten innan höet skulle samlas. Vi fick en jättefin förmiddag, med det behövs gärna lite resursförstärkning till kommande år.